طريقة العمل والتحضير
نحتاج الى دجاجة مغسولة جيدا وممكن تترك صحيحة بدون تقطيع
وممكن تقطع حسب الرغبة انا هنا قطعتها بهذا الشكل
ونحتاج الىمجموعة من المنكهات بصلة مقشرة ومغسولة
وورقتين لورة ( ورق غار ) وفصين حبهان ( هيل )
وملح وفلفل وفصين مستكi
اولا نشوح الدجاجة مع معلقة صغيرة دقيق ومكعب صغير جدا زبدة
وممكن الاستغناء عنه والفلفل الاسمر والبصلة والمستكه بهذا الشكل
الى ان تاخد لون ذهبى فاتح بالشكل دة
نغلى ماء ونصبة فوق الدجاج كمية كافية تغطى الدجاج ونتركة يغلى تانى
وننزع الريم اللى هوة الرغوة الصفراء دى اللى فى الصورة
ونضع ورق اللورة والحبهان ونتركها تستوى وقبل انتهاء مرحلة السواء
نضع ملح حسب التذوق والرغبة وهنا شكلها بعد السواء الشوربة نقية ونظيفة
وتقدم بالهنا وممكن طبعا للراغبين تحميرها
أو أكلها مسلوقة كما هى وطبعا صحية وهى مسلوقة
** منوس ننوس **
( منى عبد المنعم )
تعليقات
إرسال تعليق