القائمة الرئيسية

الصفحات

معجنات بحشوات وأشكال مختلفة بطريقة سهلة وجديدة بالصور من منى عبد المنعم


هنا انا هاستعمل عجينة العشر دقايق الناجحة باذن الله
وهتلاقوها هنا فى الرابط الازرق التالى بالتفصيل

الحشوات متنوعة ومختلفة انا حشيت جبنة
ونوع تانى زيتون ونوع تانى سوسيس طبعا حسب الرغبة

طريقة العمل والتحضير
ولعمل شكل الكرواسان المحشى بالسوسيس نأخذ كرة من العجين
ونفردها الى دائرة ونقطهعا الى مثلثات بهذا الشكل


ونأخذ المثلث ونضع على الطرف العريض السوسيس وطبعا يكون مستوى مسبقا 


ونبدأ بلف العجين لنحصل على هذا الشكل 


وترص على صينية فرن مدهونة زيت وتدهن المعجنات بخليط حليب مع كاتشب
وممكن بيض بس انا عن نفسى لا افضل البيض وترش بالسمسم 


وهنا دة شكل تانى هعمل شكل السمبوسك ومحشية جبنة
نأخذ قطعة اخرى من العجين ونفردها على شكل مستطيل
ونقطع مربعات بهذا الشكل ونضع الحشو على نصف المربع بالزاوية 


ونطوى الطرف الاخر ونضغط علية بالشوكة من الاطراف لنحصل على هذا الشكل 


وايضا ندهنها ونرشها بالسمسم وممكن كمان رشة زعتر 


وندخلها الفرن بتاخد من 7 الى عشر دقائق بالكتير
وكمان عملت مينى كيزر بالزيتون
وده الشكل النهائى جميلة جدا وطرية وهشة ويقدم بالهنا
** منوس ننوس **
( منى عبد المنعم )

معجنات بحشوات وأشكال مختلفة بطريقة سهلة وجديدة بالصور من منى عبد المنعم

تعليقات