المقادير والمكونات
4/1 2 كوب سكر ناعم الحبيبات
3/2 كوب بودرة الكاكاو السادة
4/1 1 كوب دقيق
1 ملعقة صغيرة بيكينج باودر
4/1 ملعقة صغيرة بيكربونات الصودا
ذرة ملح
فانيليا
4/3 كوب زبدة لينة
4 حبة كبيرة بيض
طريقة العمل والتحضير
اولا نخفق السكر مع الزبدة
ثم نضيف البيض والفانيليا ونخفق
وننخل الدقيق مع كل المواد الجافة ويوضع على الخليط السابق
هنا انا بطنت صينية فرن مربعة بورق الزبدة ويكون مرفوع
من الجوانب علشان يكون سهل استخراجها من القالب
نصب فيها الخليط وندخلها فرن حار على درجة حرارة 180
تاخد حوالى من نصف ساعة الى ساعة إلا ربع 45 دقيقة
ودة شكلها بعد ما قلبتها تقطع الى قطع مربعة
وتقدم بالهنا انا هنا رشيت علية شيكولاتة مبشورة ناعم جدا حسب الرغبة
وممكن يقدم مع بولة ايس كريم وصوص شيكولاتة
انا هنا سيحت شيكولاتة خام فى الميكرويف وضفت عليها لبن مكثف محلى
ومعلقتين حليب عادى وقلبتهم كلهم على بعض
وممكن رشة بندق محمص حسب الرغبة رائع
** منوس ننوس **
(منى عبد المنعم)
تعليقات
إرسال تعليق