المقادير والمكونات
انا هنا عملت مقدار صغير عمل حوالى 15 تارت صغير عبارة عن 1كوب دقيق
+ ربع معلقة صغيرة باكينج بودر + بيضة وفانيليا
+ ربع كوب سكر بودرة + ربع كوب زبدة
الاول نضيف السكر والزبدة ونخفق جيدا
ثم البيض والفانيلياونخفق
ثم الدقيق والبودر ونخلط
الى ان نحصل على عجينة ناعمة متماسكة ولو حسيتوا انها بتشبط شوية
فى اليد رشوا دقيق لغاية ما تلم كويس
ودة شكلها
هنا دى قوالب تارت صغيرة مينى بعمل كور من العجينة
تناسب القالب ونوزع الكمية على القوالب
وبعدين نمسك قالب قالب ونفرد العجينة فية بالشكل دة
ونخلرمها بالشوكة ونضعها فى الفرن بتاخد حوالى عشر دقائق
هنا نحضر كريمة الشيكولاتة عبارة عن كريم شانتى مخفوق كوب مثلا
مع علبة قشطة نستلة حلويات مع شيكولاتة خام سايحة
نخلطهم كلهم ببعض كويس ودة شكل الكريمة نحطها فى التلاجة شوية تتماسك
ودة شكل التارت بعد السوا نقلبة من القوالب بالشكل دة دة من تحت
ودة من فوق
نضع الكريمة فى كيس حلوانى ونملا التجويف كلة
ويزين بأى شئ تحبوه فورماسيلا مثلا
او قطع كيت كات او مالتيزر حسب المتاح
ويقدم بالهنا مناسب للحفلات او اعياد الميلاد
** منوس ننوس **
(منى عبد المنعم)
تعليقات
إرسال تعليق