
المقادير والمكونات
ربع كوب زبدة
ربع كوب سكر بودرة
1بيضة + فانيليا وعصرة ليمون
نصف معلقة صغيرة باكينج بودر
كوب دقيق
طريقة العمل والتحضير
نخفق الزبدة مع السكر الى ان تهش ثم نضع البيضة مع الليمون والفانيليا
ونخفق ثم الدقيق والبودر ونخلط الى ان نحصل على
عجينة هشة متماسكة بهذا الشكل
ثم نحضر قوالب تارت صغيرة الشكل حسب الرغبة
نقسم العجينة الى كرات متساوية ونضعها بداخل القوالب
ونمسك قالب قالب ونفرد العجينة بالاصبع من القاع والجوانب بشكل متساوى
الى ان نحصل على هذا الشكل
وممكن نضع قطعة من النايلون وعليها حبوب فاصوليا او لوبيا
حتى لا ترتفع من النصف وقبل ما تستوى بشوية نشيلها
ونترك وحدات التارت بدون بس الصراحة
انا كنت مستعجلة فعملتها بدون الحبوب
نضعها فى الفرن مش بتاخد وقت خالص يا دوب عشر دقائق
وهنا نجهز صوص كراميل موجود على الرابط التالى
وايضا صوص شيكولاتة نعملة عن طريق تسييح الشيكولاتة الخام
ونضع عليها حليب مكثف محلى ولو تقيلة ممكن بعض نقاط حليب عادى
نحضر وحدات التارت ونملاها بالكراميل
ثم نضع عليها شيكولاتة
وتوضع فى الثلاجة لتتماسك وتقدم بهذا الشكل لذيذة جدا
بالهنــــــــا
** منوس ننوس **
( منى عبد المنعم )
تعليقات
إرسال تعليق