طريقة العمل والتحضير
هنا نجيب القرنبيط ونفصلة الى زهرات متوسطة بهذا الشكل
ثم نضع ماء يغلى على النار ونضع فية معلقة كمون
ونسلق القرنبيط ثلاثة ارباع سواء
ودة شكلة بعد السلق
طبعا فى ناس بتعملة بانية عن طريق انها تحطة فى بيض
ثم بقسماط بس بصراحة مش بتكون حلوة قوى
انا هاقولكم على طريقة احلى كتير
وهى عبارة عن خلطة تتكون من بيض ودقيق ومعلقة بقسماط و 2عود كزبرة
خضراء وفصين ثوم وبصلة صغيرة مبشورة وملح وفلفل اسمر وعصرة ليمون
ونخلطهم فى الخلاط الكهربائى الى ان نحصل على صوص متوسط السمك لا تقيل
قوى ولا خفيف ودة شكل الصوص هوة طلع اخضر شوية لان الكزبرة جت كتير
ناخد زهرة زهرة ونضعها فى الخلطة دى
وبالمعلقة ناخد من الخلطة ونغطى الزهرة كلها
ومباشرة على الزيت بهذا الشكل عمرها
ما بتقع ابدا وبتمسك على طول
ونتركها تاخد لون ذهبى بهذا الشكل
ويقدم بالهنـــــــــــا
منوس ننوس
منى عبد المنعم
تعليقات
إرسال تعليق