المقادير والمكونات
نحتاج الى رز مصرى مغسول بدون نقع مثلا
2كوب رز نحتاج ليهم 2كوب ماء ومعلقة كبيرة سمنة وليست زبدة
للحصول على طعم رائع ورز حباية من حباية
طريقة العمل والإعداد
نضع السمنة فى حلة على النار ونتركها تسخن كويس بمعنى تقدح
ملاحظين الفرق دة شكل السمنة بعد ما سخنت
لونها تحول من الاصفر الى الابيض
فى هذة المرحلة نضع الرز المغسول والمصفى جيدا بحذر
ومباشرة نضع مقدار الماء علية وملح ونقلبة تقليبة
ونتركة على نار شعلة عالية الى ان يقل الماء
وعندما نصل الى هذة المرحلة نخفض النار تماما
ونتركة على نار هادئة ونقلبة مرة كمان ونتركة يستوى على الهادئ
ودة شكلة بعد ما استوى
يقدم بالهنا مع انواع الخضار كلها لذيذ جدا
بالهنــــــــــــــــــــــــــا
منوس ننوس
منى عبد المنعم
تعليقات
إرسال تعليق