دة ليزى كيك بطريقة سهلة جدا
طريقة العمل والتحضير
دى القشطة اللى بستعملها طبعا ممكن اى نوع تانى خاص بالحلويات
هى الليزى كيك ملهاش مقادير ثابتة يعنى لو زودتى
او قللتى فى الكميات مش هيحصل حاجة
بس اساسى علبة قشطة واحدة زى دى وحوالى نصف كيلو
او اقل شوية شيكولاتة خام وبسكويت مكسر يناسب كمية الخلطة
الاول نجهز البسكويت نكسر كمية بسكويت سادة حسب الرغبة ملهاش عيار
نضع كمية الشيكولاتة الخام فى وعاء علشان نسيحها
هانسيح الشيكولاتة فى الميكرويف او على حمام مائى
ودة شكل الشيكولاتة بعد ما ساحت
نضيف القشطة على الشيكولاتة مباشرة
نلاحظ ان لونها اغمق واصبحت ثقيلة زى صوص الجناش
نفضى كل كمية الصوص على البسكويت
ونخلط الى ان تصبح بهذا الشكل
دى طريقة لتشكيل الليزى كيك هنا انا فردت النايلون على الرخامة
علشان احط علية الخلطة
مباشرة نضع كمية منها على النايلون ونلفها كويس
ونضغط عليها ونشتغل بسرعة علشان ما تجمدش مننا
هاتبقى بالشكل دة على فكرة الكمية دى انا عملتها على 2 رول
طبعا انتى ممكن تتحكمى فى حجم الرول زى ما تحبى
نحطها فى الفريزر نصف ساعة بتجمد على طول
ونطلعها من الفريزر ونقطعها بالشكل دة انا بقطعها بالنايلون
وبعدين بفكة من على البسكويت
ودة شكلة بعد التقطيع
ودة الشكل النهائى لليزى كيك وبالهنا
وممكن دى طريقة تانية تحضرى قالب التوست مثلا ويبطن بالنايلون
ونصب فية الخليط
ونقفل علية النايلون ونضغط علية كويس ويوضع بالفريزر
ودة شكلها لما تطلع من الفريزر تقطع شرائح
وتقدم بهذا الشكل
منوس ننوس - منى عبد المنعم
تعليقات
إرسال تعليق