المقادير والمكونات
1 كوب زبدة طرية
ثلاثة ارباع كوب سكر بنى
ثلاثة ارباع سكر عادى ناعم الحبيبات
2 بيضة +فانيليا وعصرة ليمون
كوب وثلاثة ارباع دقيق
2كوب شوفان
معلقة صغيرة باكينج صودا
ذرة ملح
كيفية العمل والتحضير
اولا دة شكل علبة الشوفان وكلنا عارفين انة صحى ومفيد جدا
نضع الزبدة مع السكر البنى والابيض وعلى فكرة انا كان عندى
بس نصف كوب سكر بنى فأكملت عادى بالابيض بس هوة لازم
لأنة بيدى الكوكيز الطعم المميز واللون كمان
ونخفق جيدا ثم نضع البيض والفانيليا والليمون ونخفق
ثم نضع الدقيق والشوفان والباكينج صودا والملح ونخلط
ودة شكل حبات الشوفان زى ما احنا شايفين نحصل على عجينة
لينة متماسكة جاهزة للتشكيل انا هنا بشكلها بمعلقة الايس كريم الصغيرة
لانها بتكبر فى الفرن ولو مش ممتوفرة ممكن نعملها بمعلقة عادية او باليد
وكمان هنا انا ضفت حوالى كوب شيكولاتة هيرشى حبيبات
وممكن كمان عين جمل حسب الرغبة
ونخلط بالمعلقة الخشب او الاسباتيولا مجرد تقليب
ونبدأ التشكيل ونرصة على ورق زبدة بدون دهان
مع ترك مسافات بينها حتى لا تلتصق عند التسوية
ونضغط عليها ضغطة خفيفة باليد
وندخلها فرن حار مسبقا تاخذ حوالى ربع ساعة مع متابعتها طبعا الى ان تاخذ اللون
الذهبى الفاتح وعلى فكرة اول ما تطلع من الفرن بتكون طرية شوية واول ما تبرد
بتنشف وتقرمش وتبقى كرسبى ودة شكلها بعد ما طلعت من الفرن
وتقدم بالهنا
منوس ننوس
منى عبد المنعم
تعليقات
إرسال تعليق