طريقة العمل والتحضير
لعمل برجر الدجاج فى المنزل نحتاج الى:
دجاجة مخلية من العظم والجلد ونقطعها ونفرمها فى المفرمة
نضع فى الخلاط حبة واحدة فلفل مع حبة واحدة طماطم مع بصلة واحدة
وربع كوب ماء وعصير ليمونة ونضربهم كويس فى الخلاط
نصب التتبيلة دى على الفراخ المفرومة مع اضافة ملح وفلفل اسمر
ولو متوفر بصل بودر وبابريكا وبهارات ونخلطها كويس بهذا الشكل
نبدافى تشكيل اقراص البرجر الى دوائر متوسطة الارتفاع والحجم حسب الرغبة
ونضعها على كيس نايلون تحتة صينية ونرص وحدات البرجر
ونعمل فاصل بينهم بالاكياس النايلون حتى لا تلتصق
ونضعها فى الفريزر تجمد بالصينة ثم بعد ما تجمد نرصها فوق بعضها
بفاصل نايلون ايضا ونضعها فى كيس ونشيل الصينة خلاص ونحتفظ بيها
فى الفريزر لحين استخدامها هنا عند الحاجة نضع فى طاسة تيفال
او على جريل معلقة زيت ونضع البرجر
ونهدى النار عليها ونقلبها على الجانين حتى نحصل على برجر ممتاز
لعمل الساندوتشات نحتاج الى عيش كيزر ومايونيز وكاتشب
وشرائح طماطم وخس لو متوفر حسب الرغبة وشرائح جبن شيدر حسب الرغبة
ثم نضع البرجر ونغلق الخبز
ويقدم مع بطاطس ومخلل حسب الرغبة وبالهنا
ودة الشكل النهائى
منوس ننوس
منى عبد المنعم
تعليقات
إرسال تعليق