دى كفتة دجاج مشوية على الفحم طعمها جميل جربوها ان شاء اللة تعجبكم
طريقة العمل
هنا دى صدور دجاج مخلية نغسلها كويس ونقطعها مكعبات
نضعها فى المكيسر مع فلفل اخضر مكعبات وملح وفلفل اسمر ورشة جوزة الطيب وشطة حسب الرغبة وعصير ليمونة وبصل مفروم ونخلط
الى ان تتكون لدينا مفروم الدجاج
نشكلها الى اصابع بهذا الشكل
هنا انا بحضر الرز بالزعفران هاعمل رز كبسة ابيض وجزء تانى بالزعفران ولما يستوى هاقلبهم على بعض هايكون عندنا رز بسمتى حباية بيضاء وحباية صفراء
دة عبارة عن بصلة وطماطماية وجزراية مبشورين ناعم مع كام فص حبهان وعودين قرفة وقرنفل ومكعب ماجى وملح وفلفل اسمر وطبعا زعفران
نضاعف الكمية دى ونقسمها على حلتين علشان واحدة مش هانضيف لها حاجة وواحدة تانية هانضيف عقد الرز ماء زعفران
هنا انا نقعت الزعفران فى كوب ماء بالشكل دة شايفين لون الماء
هنا انا هاعمل حلة الزعفران
نجيب حلة ونضع فيها معلقة كبيرة زيت ونشوح المقادير السابقة
نعمل الخطوة دى فى حلة تانية كمان
وبعدين نكون غاسلين الرز البسمتى نضيفة ونضع عقدة ماء الزعفران فى حلة الرز بالزعفران والتانية ماء عادى فى الرز الابيض وطبعا التوابل ولما يغلى نخفض النار ونتركة يستوى عادى
هنا لما النوعين استوى قلبتهم على بعض بالشكل دة
هنا انا جهزت الفحم وكنت فوق الروف (السطح) ولما الفحم اشتغل حطيت الكفتة وكمان كنت عاملة فراخ مخلية وشويتها بالشكل دة وانا بشويها بدهنا كاتشب مع زيت
نجيب طبق صغير نضع فية شوية كاتشب مع معلقة زيت ونقلبة وندهن بية
دة شكل الكفتة بعد الشوى تقدم معها شيبسى
معلش الصورة دى وانا فوق
او يقدم مع الرز بالزعفران رائع
ودة طبق مشكل
بالهنا والشفا منوس ننوس ( منى عبد المنعم )
تعليقات
إرسال تعليق