السبانخ من الخضروات المفيدة جدا والغنية بعنصر الحديد
سبق ووشرحت طريقة حفظ السبانخ على الرابط التالى
واليوم اوضح طريقة طبخ السبانخ وعامة هى طريقتها واحدة باختلاف اضافة واحدة تختلف من شخص لاخر حسب الرغبة والتعود وهى يا اما (رز نئ او لسان عصفور او حمص طبخ مسلوق ) انا عن نفسى بفضل الرز النئ لكن طبعا كل واحد براحتة
نبدا الوصفة طبعا فى الاول بنعمل صوص الطبيخ وهوة عبارة عن بصلة مقطعة مع خمس حبات طماطم ومعلقة كبيرة صلصلة ونصف كوب او كوب ماء ويضربوا فى الخلاط ونضع معلقة سمنة كبيرة فى قدر على النار ونصب عليها الصوص
ونتركها تتسبك بالشكل دة
وهنا دى السبانخ المفرزة ولو متوفرة طازة تمام مفيش مشكلة وحوالى ربع كوب او 2 معلقة كبيرة رز نئ مغسول وكزبرة خضراء مفرومة
بعد ما اتسبكت الصوص نضع السبانخ المجمدة مباشرة بالشكل دة وهى مجمدة
ونقلبها مع الصوص
ثم نضع الرز النئ ومكعب مرقة وملح وفلفل اسمر
ونقلبة ثم نزود ماء او شوربة
ونتركها نصف ساعة ثم نضيف الكزبرة الخضراء قبل ما نطفى بشوية علشان تفضل رائحتها ظاهرة
ونقلبها ونتركها خمس دقايق كمان ونطفى النار
وتقدم بالهنا طعمها تحفة بجد
بالهنـا
منوس ننوس
تعليقات
إرسال تعليق