دة شكل الجمبرى طبعا تختارو الحجم حسب الرغبة انا بحب فى المشوى الحجم الكبير الى المتوسط وطبعا الجمبرى اللى لونة ازرق رصاصى دة احلى من النوع الاورنج
وهنحتاج فى الوصفة الى حبة من كل مما يلى (طماطم - فلفل اخضر - بصلة) فصين ثوم وكرفس وليمون وملح وكمون وشطة
نحتاج ايضا الى اعواد خشبية منقوعة من قبل فى الماء حتى لا تحترق
طريقة العمل
نضع الجمبرى فى الاعواد الخشبية بهذا الشكل طبعا بعد غسلة جيدا
نضع المكونات كلها فى وعاء الخلاط مع كوب ماء
ونخلط الى ان نحصل على هذا الصوص
هنا انا هاشوية على جريل على البوتجاز
نضع زيت بسيط ونضع اسياخ الجمبرى
وننتظر حتى ياخد اللون الاورنج بهذا الشكل من الجانبين
نصب علية صوص التتبيلة بالشكل دة
ويادوب يتشرب الصوص يصبح جاهز
يقدم مع رز ابيض وسلطة رائع جدا
ويوضع معاة الصوص كمان بالشكل دة وبالف هنا
منوس ننوس
منى عبد المنعم
منوس ننوس
منى عبد المنعم
تعليقات
إرسال تعليق