المقادير والمكونات
كوب دقيق
معلقة صغيرة باكينج بودر
ربع كوب سكر ناعم بودرة
ربع كوب زبدة
بيضة +فانيليا وعصرة ليمون
للتزين
كاسترد فانيليا البودرة الجاهزة بنعملة عن طريق كوب وربع حليب مع 2معلقة كبيرة بودرة كاسترد وسكر حسب التحلية ويقلب جيدا ويوضع على النار مع التقليب المستمر الى ان يغلظ قوامة ويغطى بالنايلون مباشرة على الوجة ويترك يبرد
ونحتاج ايضا الى فاكهة للتزين وانا علشان مفيش فراولة عملت جيلى كمان
طريقة العمل
نخفق الزبدة مع السكر ثم البيضة والليمون والفانيليا
ثم نضع الدقيق مع البودر ونخلط دة شكل العجينة
نفردة فى صينية التارت او صينية قصيرة الحافة ونرفعة من الجوانب
وندخلها الفرن مش بتغيب حوالى ربع ساعة او عشر دقائق
وهنا دى الفاكهة والكاسترد والجيلى
انا بحب ادهن التارت بطبقة رقيقة من الشيكولاته علشان يحتفظ بالقرمشة
ونضع طبقة الكاسترد ونساويها بالشكل دة
ونزينها حسب الرغبة دة شكلها من الجوانب كمان
وتقدم بالهنا وممكن تنفذ على قوالب صغيرة حسب الرغبة
منوس ننوس
منى عبد المنعم
منوس ننوس
منى عبد المنعم
تعليقات
إرسال تعليق