القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقة عمل بغاشة (مخدات) بالصور والخطوات مطبخ الشيف منى عبد المنعم



نوع من الحلويات الشامية سهل وبسيط يارب يعجبكم

المقادير
2كوب دقيق
2 بيضة فانيليا وعصرة ليمون
معلقة كبيرة زبدة
معلقة باكينج بودر كبيرة
حوالى ربع كوب ماء دافئ للعجن
ذرة ملح

طريقة العمل
نضع المقادير الجافة والزبدة ونخلط


ثم نضع البيض والفانيليا ونخلط


ثم نعجنها بالماء على حسب ما تاخد الى ان نحصل على عجينة متماسكة وحلوة ولو احتاجت رشة دقيق مفيش مشكلة


نقسم العجينة الى 4 كرات ونتركها تترتاح نصف ساعة ونغطيها طبعا


نبدا نفرد كرة كرة بالشكل دة


الى ان نفرد ال4 كرات نضعهم فوق بعض بالشكل دة


ثم نفردهم تانى وهما فوق بعض وتكون رقيقة خالص بالشكل دة


هنا هانستعمل قطاعة العجلة


نبدا نعمل خطوط بالعرض


ثم بالطول حتى نحصل على مربعات صغيرة


نقليها فى زيت ساخن وزى ما احنا ملاحظين هى بتنفخ فى الزيت


ونقلبها الى ان تاخذ لون ذهبى نشيلها نضعها مباشرة فى الشربات البارد (الشيرة) وهنا طريقتها طريقة عمل وتخزين الشربات شيرة للحلويات الشامية



ودة شكلها من قريب


تقدم بالهنا
منوس ننوس
منى عبد المنعم

طريقة عمل بغاشة ( مخدات ) بالصور والخطوات مطبخ الشيف منى عبد المنعم

تعليقات