الباذنجان أو البتنجان زى ما هو معروف فى مصر
صنف ممكن يقدم كنوع من السلطة او ممكن يوكل عادى كصنف جانبى
تابعوا معايا الشرح بالصور والخطوات لطريقة عمل الباذنجان
طريقة العمل
هنا انا قشرت الباذنجان وقطعتة ورشيت علية ملح وطبعا نحطة فى مصفاة
ونحط تحتة طبق علشان ينزل الميى اللى فية وما يشربش زيت
هنا انا قليت الباذنجان وكمان قليت فلفل رومى وقطعت طماطم مكعبات و3 فصوص ثوم مفرومين
نجيب حلة ونحط فيها معلقة زيت ونشوح الطماطم مع الثوم
وبعدين نضيف الخل علية حوالى معلقة كبيرة
نرص الباذنجان والفلفل الاخضر ونرش علية كمون
نضيف نصف كوب ماء فقط ويترك على النار الى ان يصفى المية الى فية خالص ويتسبك شوية
ويقدم بالهنا
منوس ننوس
(منى عبد المنعم)
هنا انا قليت الباذنجان وكمان قليت فلفل رومى وقطعت طماطم مكعبات و3 فصوص ثوم مفرومين
نجيب حلة ونحط فيها معلقة زيت ونشوح الطماطم مع الثوم
وبعدين نضيف الخل علية حوالى معلقة كبيرة
نرص الباذنجان والفلفل الاخضر ونرش علية كمون
نضيف نصف كوب ماء فقط ويترك على النار الى ان يصفى المية الى فية خالص ويتسبك شوية
ويقدم بالهنا
منوس ننوس
(منى عبد المنعم)
تعليقات
إرسال تعليق