طريقة التخزين
هنا دة شكل الفاصوليا الخضراء والافضل عند شرائها تكون بدون بذور
وتعرفى انها طازجة وكويسة لما تكسرى العود يتكسر بسهولة
وبصوت ويكون العود كلة مليان وبدون بذور
طبعا بنقطع طرفى العود ثم نقطعها بالورب (مائل) يعنى الى قطع صغيرة الحجم
حسب الرغبة ثم نضع ماء يغلى على النار مع نترة ملح وعند الغليان
نضع فية الفاصوليا المقطعة ويادوب تاخد غلوة بنصفيها مباشرة
تحت ماء الحنفية البارد للاحتفاظ باللون الاخضر الزاهى
ونتركها تبرد ونصفيها كويس
وتعبأ فى اكياس نايلون للثلاجة الكميات حسب الرغبة ممكن مثلا الكيس نصف كيلو
وطبعا انا بفضل نضغط الكيس بشكل منتظم وكمان بالشكل دة
مش هتاخد مكان فى الفريزر
وهنا هى فى الفريزر
وعند الحاجة نطلعها مباشرة من الفريزر على الصوص بدون ما نتركها تفك وبالف هنا
منوس ننوس
منى عبد المنعم
منوس ننوس
منى عبد المنعم
تعليقات
إرسال تعليق