المقادير والمكونات
عجينة العشر دقايق الرهيبة المناسبة لجميع الاغراض
المقادير على مرحلتين المرحلة الاولى
2 كوب دقيق منخول
2 معلقة كبيرة لبن بودرة
2 معلقة كبيرة خميرة
معلقة كبيرة سكر
معلقة صغيرة ملح
2 كوب إلا ربع ماء دافئ
مقادير المرحلة التانية
نصف كوب زيت
3 كوب دقيق منخول
عجينة العشر دقايق الرهيبة المناسبة لجميع الاغراض
المقادير على مرحلتين المرحلة الاولى
2 كوب دقيق منخول
2 معلقة كبيرة لبن بودرة
2 معلقة كبيرة خميرة
معلقة كبيرة سكر
معلقة صغيرة ملح
2 كوب إلا ربع ماء دافئ
مقادير المرحلة التانية
نصف كوب زيت
3 كوب دقيق منخول
طريقة العمل
نضع جميع مكونات المرحلة الاولى مع بعضها
نضع جميع مكونات المرحلة الاولى مع بعضها
ونخلط جيدا ونتركها تخمر بالشكل دة
ثم نضيف مقادير المرحلة الثانية الدقيق ثم الزيت ونعجن
الى ان نحصل على عجينة متماسكة وطرية
ولو احتاجت رشة دقيق للتضبيط مفيش مشكلة
زى ما انتم ملاحظين ملئت الطبق هنا العجينة دى ليها استخدامات كتير
وسبق واستعملناها اكتر من مرة وهنا انا هعمل بيها شكل خلية النحل
وممكن تكون حادقة وممكن حلوة بس انهاردة هعملها حادقة
هنقوم بحشوها بخليط من الجبن الموزاريلا مع فلفل وزيتون مقطع
ونعملها كور دائرية بالضغط عليها
ناخذ قطع صغيرة من العجين ونعملها كرة
ونجوفها ونحشيها بكرات الموزاريلا
ونغلقها جيدا وترص فى صينية مدهونة مع ترك مسافة صغيرة
لان احنا هنا عاوزينها تخمر وتلتصق ببعض لتعطى شكل الخلية
ندهنها كاتشب وحليب ونرشها بالسمسم ونتركها تخمر تانى
وندخلها الفرن حوالى عشر دقائق
وتقدم بالهنا
منوس ننوس
منى عبد المنعم
وتقدم بالهنا
منوس ننوس
منى عبد المنعم
تعليقات
إرسال تعليق