القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقة عمل تورتة رينبو الكريمة بالصور والتفصيل مطبخ منوس ننوس


المقادير والمكونات
دة كيك اسفنجى المقادير كلها بنفس الكوب
1 كوب بيض
1كوب دقيق
1كوب سكر ناعم بودرة
معلقة باكينج بودر كبيرة
معلقة كبيرة ماء مغلى
ذرة ملح
عصرة ليمون وفانيليا


 
طريقة العمل
اولا نخفق السكر مع البيض والفانيليا والماء وذرة الملح والليمون


 
الى ان يصبح خليط كريمى وهش بهذا الشكل


 
ننخل الدقيق مع البورد ونبدأ بإضافتة والتقليب بخفة
من تحت لفوق للإحتفاظ بكمية الهواء


 
الى ان ننتهى بهذا الشكل ونحصل على خليط كيك اسفنجى هش


 
نصب الخليط فى صينة مقاس 26 وندخلها الفرن


 
ودة شكلها بعد ما استوت


 
نقلبها ونتركها تبرد تماماً


 
وهنا شكلها من الجوانب


 
نقسمها الى 3 طبقات ونبدا فى الحشو طبعا حسب الرغبة
انا هنا حشيت اول طبقة صوص شيكولاتة ميروار وهنا طريقتها
(طريقة عمل صوص ميروار بالصور والخطوات)
وتانى طبقة هتكون كريمة وفاكهة


 
وهنا بعد ما خلصت الثلات طبقات بهذا الشكل


 
نغلفها من الخارج بكريم شانتى ابيض


 
ونساوى السطح جيدا عن طريق وضع الاسباتيولا المعدن فى الماء المغلى
ومسحها بورق مطبخ ونمشيها على التورتة لنساوى السطح تماما


 
وهنا انا عملت كمية من الكريم شانتى الابيض
وقسمتة ولونتة ألوان مختلفة تماماً ووضعت كل لون فى كورنية
أو كيس بلاستيك بدون قمع


 
وهنا انا قصيت طرف صغير جدا من نهايات الاكياس
وهبدأ بالتزين بالتبادل بين الألوان على شكل نقاط
هرسم بالسكينة تحديد بسيط للدوامة اللى همشى عليها بالشكل دة


 
تابعوا الصور علشان تتوصلوا للفكرة


 
هنا دة شكلها من فوق ابدأ من عند كل لون انزل بنفس التكنيك على الجوانب 

طريقة عمل تورتة رينبو الكريمة بالصور والتفصيل مطبخ منوس ننوس
 
ولو لفينها من كل الجوانب هنلاقى نفس الشكل بألوان مختلفة
وهنا شكل الرينبو ألوان قوس قزح يارب تنال اعجابكم وبالهنا
منوس ننوس
منى عبد المنعم

طريقة عمل تورتة رينبو الكريمة بالصور والتفصيل مطبخ منوس ننوس

تعليقات

تعليقان (2)
إرسال تعليق

إرسال تعليق