القائمة الرئيسية

الصفحات

عمل بيكاتا الدجاج بالشامبينيون السهلة بالصور بطريقة منوس


المقادير
نصف كيلو صدور دجاج مخلية
كوب كريمة طبخ او نصف كوب حسب الرغبة
مشروم طازج
بصل
ليمون
ملح وفلفل

طريقة العمل
فى وعاء الخلاط نضع البصل المقطع مع كوب ماء وعصير ليمون ونخلط جيدا ثم نصفى الخليط دة للحصول على ماء بصل كتيير نضع ملح وفلفل ونضع شرائح فيلية الدجاج فى التتبيلة السابقة


 
نحضر طاسة تيفال او صينية حسب الرغبة ونضع فيها معلقة كبيرة زيت او سمن او زبدة ونشوح فيها قطع الدجاج على نار عالية


 
بالشكل دة الى ان تاخذ اللون الذهبى


 
نصب عليها التتبيلة اللى كانت فيها


 
ونتركها تستوى كويس بالشكل دة


 
هنا نقطع المشروم ونحضر الكريمة ونقطع الدجاج الى شرائح او قطع او ممكن يترك زى ما هوة حسب الرغبة


 
فى نفس الطاسة نشوح المشروم مع رشة ملح وفلفل


 
ثم نضع الدجاج ونقلب


 
ثم نضع الكريمة ونتركها تغلى حتى تقل شوية


 
وتقدم بالهنا لذيذة جدا مع رز بسمتى اصفر او ابيض حسب الرغبة
وبالهنا
منوس ننوس
منى عبد المنعم

عمل بيكاتا الدجاج بالشامبينيون السهلة بالصور بطريقة منوس

تعليقات