صوص فراولة منزلى الصنع بالضبط زى صوص فراولة الهيرشى الجاهز يستعمل فى التشيز كيك والايس كريم والكريب والفروت سلاط
المقادير
نصف كيلو فراولة مقطعة
نصف كوب سكر
ربع كوب ماء
ربع كيس جيلى فراولة
عصرة ليمون
المقادير
نصف كيلو فراولة مقطعة
نصف كوب سكر
ربع كوب ماء
ربع كيس جيلى فراولة
عصرة ليمون
طريقة العمل
نضع الفراولة مع السكر والماء على النار ونقلبهم
نضع الفراولة مع السكر والماء على النار ونقلبهم
الى ان يغلى نتركة يغلى ربع ساعة كدة على الهادئ
ونتركة يهدى شوية ويبرد ثم نضعة فى الخلاط مع عصرة الليمون والجيلى هنا ليعطى لون احمر اقوى ويتقل الصوص شوية
وهنا شكلة بعد الخلط
نرجعة تانى فى نس الحلة على النار ونتركة يغلى 5 دقائق
الى ان يصبح بهذا الشكل
نتركة يهدى ويبرد تماما ثم نضعة فى برطمان زجاجى ونحفظة فى الثلاجة
وبالهنا المقدار دة عمل البرطمان دة وطبعا ممكن نزود الكمية حسب الرغبة
بالهنا
منوس ننوس
منى عبد المنعم
تعليقات
إرسال تعليق