طبعا دة شكل السجق البلدى بجيبة جاهز بهذا الشكل من الجزار بس لازم يكون وصاية ويكون جزار مضمون كويس
طريقة العمل
هنا يجب تسويته أولاً نصف سواء على البخار حوالى عشر دقائق فقط
بيكون هذا شكله بعد البخار
نقطعة الى دوائر ولعمل السجق الاسكندرانى نحتاج الى طماطم وفلفل اخضر وبصل مقطعين بالاضافة الى فلفل اسمر وملح وبهارات
نشوح السجق فى معلقة زيت
ثم نضيف باقى المكونات ونشوح
ثم نضيف نصف كوب او كوب ماء حسب الكمية ونتركها تستوى وتختلط كل المكونات والنكهات مع بعضها وفى المرحلة دى لو تحبوة بالصلصلة ممكن اضافة معلقة صلصلة كبيرة للماء بيكون لونة احمر ومتسبك
وتقدم بالهنا ممكن مع مكرونة او ساندوتشات مع بطاطس
وهنا الشكل النهائى وبالهنا
منوس ننوس
منى عبد المنعم
تعليقات
إرسال تعليق