القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقة عمل سلطة البنجر (الشمندر) بالصور مطبخ منوس ننوس


تعتبر ثمار البنجر او ما يعرف بالشمندر  ذات اهمية كبيرة لاحتوائها على الحديد وحمض الفوليك وفيتامين (ج) ويصنع بها العديد من انواع السلطات المشهورة فى اغلب المطاعم وهنا فى هذا الشكل ثمرة البنجر


طريقة العمل والتحضير
لعمل السلطة نبدأ فى تقشير البنجر بالشكل دة


وطبعا بيكون لونة احمر جدا ونقطعة الى اصابع او مكعبات حسب الرغبة


نغلى كوب ماء مع معلقتين سكر ونترة ملح لانة بيكون مميز بالطعم المسكر
وطبعا ممكن نستغنى عن السكر فى حالة اننا عاوزينة مخلل


نغمر البنجر فى الماء ونتركة يستوى



نلاحظ انة بيفقد جزء من اللون فى الماء نتركة الى ان يتشرب الماء بهذا الشكل



وهنا سنقوم بتجهيز خلطة عبارة عن زيت زيتون وفلفل اسمر ونترة ملح وعصرة ليمون


نضع فية البنجر المسلوق


ويفضل انة يترك فى الثلاجة حوالى 3 ساعات لكى يتشرب النكهات المختلفة ويقدم بالهنا
منوس ننوس
منى عبد المنعم

طريقة عمل سلطة البنجر (الشمندر) بالصور مطبخ منوس ننوس

تعليقات