يصنع هذا النوع من البسكويتات من العسل الاسود والجنزبيل وطعمة كتير مميز ومختلف
المقادير
ربع كوب زبدة
بيضة +فانيليا
2 معلقة كبيرة عسل اسود
نصف معلقة جنزبيل بودرة
ربع معلقة باكينج صودا
معلقة كبيرة سكر بودرة
كوب وربع دقيق او على حسب ما تلم العجينة من كوب وربع لكوب ونصف
طريقة العمل
اولا نخفق الزبدة مع السكر
ثم نضيف البيضة والفانيليا ونخلط
ثم العسل الاسود
ونبدأ نضيف الدقيق والباكينج صودا بالتدريج
الى ان نحصل على عجينة متماسكة وطرية بهذا الشكل
نبدأ بعمل كرات صغيرة ونضع كرات الكوكيز فى السكر الخشن
ونغلفها كويس وترص على صينية عليها ورق زبدة مع ترك مسافات بينهم لانها هاتفرد شوية
وهنا بعد ما كملنا الكمية
توضع فى فرن حار حوالى عشر دقائق حتى تصبح بهذا الشكل
وهنا شكلها من قريب
ويقدم الكوكيز الذهبى بالهنا
منوس ننوس
منى عبد المنعم
منوس ننوس
منى عبد المنعم
تعليقات
إرسال تعليق