هنا الاكلة دى عبارة عن محشى كوسة بالطريقة العادية ولكن مضاف الى الخلطة لحم مفروم نئ وطعمها رائع جدا ولذيذ وشهى
ندخل على الطريقة
طبعا نحتاج الى كوسة ونفرغ اللقلب الداخلى للكوسة وانا بحب اقشرها من الخارج ولكن مش تقيشير بمعنى تقشير مجر عمل خطوط بالمقورة بتعطى شكل جمالى وايضا لا تفقد الكوسة اهميتها ودة شكل الكوسة بعد التقوير وغسلها جيدا وهنا شكل الاداة المستعملة
ملاحظين شكلها من فوق
ناتى الى تحضير خلطة المحشى المميزة
نحتاج الى كمية من عصير الطماطم و بصلة كبيرة مبشورة وفصين ثوم وتشكيلة من الخضرة عبارة عن بقدونس وكزبرة وشبت ولحمة مفرومة نية يعنى غير مطهية
نحتاج الى كمية من عصير الطماطم و بصلة كبيرة مبشورة وفصين ثوم وتشكيلة من الخضرة عبارة عن بقدونس وكزبرة وشبت ولحمة مفرومة نية يعنى غير مطهية
هنا انا هعمله بطريقة نئ فى نئ بدون تسبيك نخلط كل المكونات على بعضها مع اضافة رز ابيض يكون منقوع ومنصفى ونراعى ان تكون كمية اللحم اكتر من الرز او حسب الرغبة ونضيف بهارات ورشة جوزة الطيب وملح وفلفل وكزبرة ناشفة ونخلط
وهنا شكل خلطة المحشى الرائعة
نملأ حبات الكوسة الى ثلاث ارباعها فقط بالخلطة ونرصها فى الحلة بالشكل دة
نضع كمية من الشوربة او الماءمع مكعب مرقة دجاج وملح وفلفل وانا بحب اضيف معلقة صلصلة او عصير طماطم او طماطماية مبشورة ونتركها تستوى بالشكل دة
وتمتعوا باحلى طعم لمحشى الكوسة بالمفروم بجد طعم مميز ودة شكلة من قريب
وتقدم بالهنا
منوس ننوس
منى عبد المنعم
منوس ننوس
منى عبد المنعم
تعليقات
إرسال تعليق