المقادير
كوب حليب
نصف كوب زيت
2 بيضة
فانليا
عصرة ليمون
كوب سكر ناعم الحبيبات
2 كوب دقيق
نصف كوب كاكاو خام
معلقة صغيرة باكينج بودر
معلقة صغيرة باكينج صودا (كربوناتو)
طريقة العمل
نضع المقادير الجافة فى وعاء والمقادير السائلة فى وعاء اخر
نخلط السوائل جيدا بمضرب يدوى
ونقلب المقادير الجافة ونسكب السوائل عليها
ونقلب جيدا لنحصل على خليط شوكليت كيك
هنا انا بحب اضعة فى مكيال لكى يسهل علينا توزيعة فى قوالب الكب كيك بسهولة
نكون مجهزين صوانى الكب كيك ونضع فيها ورق الكب كيك بهذا الشكل
نصب خليط الكيك فى ثلاثة ارباع الكب بهذا الشكل
ندخلة فرن حار مشغل مسبقا بياخد حوالى من ربع ساعة لثلث ساعة ودة شكلة بعد ما استوى
نتركة يبرد تماما ونجهز كريم شانتى عادى مضاف إليه كاكاو لكى يصبح شيكولاتة ونضع الكريمة فى كيس حلوانى بمحقن ودة شكل المحقن
بدون ما نفتح الكيك نغرس المحقن فى الكيك ونضغط لكى يمتلئ بالكريمة
نكون محضرين شيكولاتة خام نسيحها فى الميكرويف او على حمام مائى ونضيف لها نقطة زيت صغيرة
نمسك الكب كيك واحدة واحدة ونقلب وجهها فى الشيكولاتة ونعدلها تانى بالشكل دة
وتزين باى طريقة تفضلونها ممكن وردات كريمة وممكن حلوى الفارماسيلا بالشكل دة
وهنا انا حبيت تشوفوا شكلها من الداخل
وتقدم بالهنا مناسبة للحفلات
وبالف هنا مع تحياتى
منوس ننوس
منى عبد المنعم
منوس ننوس
منى عبد المنعم
تعليقات
إرسال تعليق