.jpg)
اى كمية حسب الرغبة من السمك الفيلية هنا استعملت قشر بياض
خلطة سمك عبارة عن
(ثوم وملح وكمون وشطة وليمون) تتبيلة سمك
خلطة البانية عبارة عن
معلقة من كل مما يلى
كمون
بابريكا
ثوم بودرة
بصل بودرة
نصف معلقة كركم
ونصف معلقة ملح
ومعلقة كبيرة نشا الذرة
كوب دقيق
وحوالى كوب الاربع ماء
كوب اخر دقيق للقلى
زيت للقلى
طريقة العمل
نتبل السمك الفيلية
نحضر التوابل مع النشا
ثم نضيف اليها كوب دقيق فائدة النشا بيعطى قوام كرسبى ومقرمش للسمك وعلى فكرة ممكن تعتمدوا الطريقة دى للجمبرى البانية كمان والدجاج زى كنتاكى كدة
ونبدأ ننزل بالماء بس شوية شوية مش دفعة واحدة
الى ان نحصل على خليط يشبة البشاميل لا تقيل ولا خفيف نأخذ قطعة السمك ونضعها فى الخلطة
ثم فى دقيق سادة بدون الضغط عليها
ومباشرة على الزيت يعنى اللى نعملها نحطها فى الزيت على طول
ودة شكلة بعد القلى شايفين كرسبى ومقرمش من الخارج وطرى من الداخل رائع جدا
ويقدم بالهنا مع ارز صيادية او ارز ابيض وسلطة ثومية ولا احلى ولا اسهل
تحياتى
منوس ننوس
منى عبد المنعم
تحياتى
منوس ننوس
منى عبد المنعم
تعليقات
إرسال تعليق