القائمة الرئيسية

الصفحات

تحضير عجينة الطعمية او فلافل فى البيت لمنوس ننوس




لعمل عجينة الطعمية فى البيت نحتاج لتلك المكونات
كيلو او اكثر حسب الرغبة فول مدشوش
بقدونس
كرات اخضر لو متوفر
بصل مقطع
فصين ثوم

طريقة العمل
ننقع الفول من الليل الى الصبح فى ماء ثم يصفى من الماء ويغسل جيدا



نقطع كل المكونات السابقة وتوضع على الفول


نفرم الخلط فى المفرمة الكهربائية 3 مرات لكى يكون ناعم


وهنا شكلة وهوة من المفرمة


نرجع نعيد علية فرم تانى مرتين كمان الى ان نحصل على عجينة طعمية رائعة


تعبأ فى اكياس على حسب الاستعمال وتوضع فى الفريزر وعند وقت الحاجة لتناولها


نخرج الكمية المطلوبة حسب الرغبة ونضع على عجينة الطعمية او الفلافل ملح وكزبرة ناشفة كتير وشطة وكربوناتو اللى هى باكينج صودا بس دة عند القلى


ونخلط ونعمل اقراص دائرية ونضع سمسم حسب الرغبة


الزيت وتقدم بالهنا
ملحوظة
يفضل عدم وضع كزبرة خضراء مع الخلطة من الاول لانها بتخلى العجينة لونها اسود وممكن نعمل الفلافل بنفس الطريقة مع استبدال الفول المدشوش بالحمص الشامى
منوس ننوس
(منى عبد المنعم)

تحضير عجينة الطعمية او فلافل فى البيت لمنوس ننوس

تعليقات