القائمة الرئيسية

الصفحات

أسرار وطريقة عمل الدجاج المخلى المشوى على الفحم بالصور والخطوات مطبخ منوس ننوس


نحتاج الى دجاجة مخلية من العظم انا اشترتها مخلية جاهزة وقطعتها اربع ارباع
نتبلها بخلطة عبارة عن
فى وعاء الخلاط نضع بصلة كبيرة
2 ليمون معصور
ملح وفلفل وبابريكا
واحدة فلفل اخضر
ونصف كوب ماء
طريقة العمل
نخلط المقادير كلها فى الخلاط ونصفيها ونتبل بيها الفراخ ويفضل من بالليل


انا بحب اعمل بالسكين فتحات فى اللحم علشان تستوى كويس وبخليها من العظم بس نحتفظ بالجلد

ننقعها فى التتبيلة

وهنا انا هشوى على الفحم  وعلشان اخلى الفحم يشتغل كويس بحط كمية من الفحم على عيون البوتجاز علشان تولع بالشكل دة

وبعدين اكون حاطة كمية من افحم فى الشواية او لو مش متوفرة ممكن صينية فرن مستعملة نضع فيها الفحم وعلى وشة نضع الفحم المولع ونشغل مروحة او نهوى بايدينا بمروحة يدوى

نحضر شبكة الشواء ونضع فيها الدجاجة ونفردها كويس ونقفل الشبكة وتوضع فوق الفحم ويستحسن يكون فى مكان فية تهوية انا هنا عندى شباك

ملاحظين الدخان ابتدى يشتغل
هنا بقه هقولكم على سر يخلى الفراخ جوسى وطرية جدا ولونها رائع نسيح معلقتين زبدة وندوب فيهم معلقة صلصلة وكل شوية ندهن الفراخ بالفرشاة

بالشكل دة

وكل شوية ندهنها ونقلبها شمال ويمين بالشكل دة

دى مراحل مختلفة للسواء وهكذا الى ان تتحمر وتستوى كويس طبعا الجلد بياخد لون غامق بس لما نيجى ناكلة نشيلة بنلاقى اللحم ابيض ومستوى وتقدم بالهنا
منوس ننوس
منى عبد المنعم
أسرار وطريقة عمل الدجاج المخلى المشوى على الفحم بالصور والخطوات مطبخ منوس ننوس

تعليقات