المقادير
2 بيضة + فانليا وعصرة ليمون
كوب حليب
نصف كوب زيت
كوب سكر
2 كوب دقيق
نصف كوب كاكاو خام
معلقة صغيرة باكينج بودر
معلقة صغيرة باكينج صودا (كربوناتو)
طريقة العمل
نخلط المواد السائلة مع بعضها ثم السكر بمضرب سلك يدوى ثم باقى المقادير الجافة نحصل على خليط كيك بالشكل دة
وطبعا نبطن القوالب بورق الكب كيك وندخلها الفرن حوالى ربع ساعة ودة شكلها بعد ما استوت وانا شيلت الورق
هنا علشان اعمل راس الخروف هاقطع بالقطاعة شكل بيضاوى مش مدور لو متوفر لو مش متوفر يبقى مدور عادى انا هنا عندى قطاعة على شكل مشروم استعملها بس بالجزء البيضاوى بس
نرص الكب كيك فى طبق التقديم
ونبدا بعمل دوائر من الكريمة
ثم نضع الراس ونعمل عليها من فوق شعر ابيض بالكريمة والعين برضوا نقطة بالكريمة وعليها نقطة شيكولاتة والاذن بالشيكولاتة مباشرة على الكب كيك
ويقدم بالهنا بيحبوة الاطفال كتير
مع تحياتى
منوس ننوس
منى عبد المنعم
تعليقات
إرسال تعليق