المقادير
على مرحلتين وبشرط الدقيق ينخل
المرحلة الاولى
2 كوب دقيق
2 معلقة حليب بودرة
2 معلقة كبيرة خميرة
معلقة سكر
معلقة صغيرة ملح
كوب ونصف ماء دافئ
نخلط المقادير دى كلها على بعض هتكون سايلة شوية ونتركها تخمر ربع ساعة كدة
ثم نضيف اليها مقادير المرحلة التانية وهى
3 كوب دقيق
بيضة
كوب زبادى
ثلث كوب زيت
الطريقة
نخلطهم على المقدار السابق ونعجن الى ان نحصل على عجينة متماسكة بس الافضل نضيف 2 ونصف دقيق ونسيب النصف دة لتضبيط العجينة يعنى نضيفة فى الاخر نلم بية العجينة وتبع ما تحتاج معاكى على حسب نوع الدقيق
نحصل على عجينة طرية جدا وهشة نقسمها 5 كرات ونتركها تخمر تانى طبعا المقدار دة يعمل 5 بيتزات او بمعنى اصح 5 كرات كبيرة ممكن تشكيلى بيها اى معجنات تانية كمان ناجحة جدا
ناخد كرة من العجين بعد ما خمرت ونفردها الى دائرة على دقيق اكبر من حجم الصينة اللى هانعمل فيها لاننا هنحشى الاطراف بالجبن
تعليقات
إرسال تعليق