عمل الحمام الكداب (اوراك الدجاج المحشية) طريقة جديدة بالصور والخطوات للشيف منوس ننوس
الاكلة دى بيسموها الحمام الكداب لانة فى الاصل مش حمام هى عبارة عن اوراك الدجاج المخلية وبنحشيها بنفس فكرة الحمام وبيكون شكلها زى الحمام بس الطعم بصراحة خطيييير جدا ياريت تجربوها وطبعا ليها اكتر من طريقة طبخ بس دى طريقتى وطلعت حلوة جدا
المقادير
طبعا مش ثابتة تقربية
نحتاج الى اوراك دجاج مخلية ومدقوقة وبدون جلد
طماطم مكعبات
بصل مبشور او مكعبات
بقدونس مفرومة
ربع كوب رز
لحمة مفرومة
ملح وفلفل
عصير بصل بالليمون
طريقة العمل
هنا دى شكل الاوراك وهى مخلية ومدقوقة
هنا نبدا نحشى الاوراك
ونلفها كويس ونقفلها بالعود الخشبى طبعا الرز شبة مستوى فابيمسك فى بعض مش هايقع بس اقفلوها على قدر الامكان ولما تستوى هاتمسك كلها ونسحب العود منها
وهنا شكلها بالعكس هنا بقى زى شكل الحمام اهو بس كداب وهيدخل النار ههههههههه
نجيب حلة تيفال او طاسة تيفال غويطة ونضع معلقة سمنة ونشوحهم كويس
الى ان ياخد اللون الذهبى
طبعا احنا لسة ما حطناش على الفراخ اى ملح ولا فلفل هنا بقى نعمل عصير البصل بالليمون والطريقة 3 بصلات فى الخلاط مع ليمونين كبار عصيرهم فقط وكوب كبير ماء ونضربهم فى الخلاط ونصفيهم بالمصفاة وبكدة يكون عندنا عصير بصل بالليمون نزود ملح وفلفل ونصبة على الاوراك
ونتركها تستوى كويس جدا لما ولو احتاجت مياه زيادة تزودى مفيش مشكلة ونغطيها طبعا لما بتستوى بيكون ليها صوص جميل كدة
نعمل لها فحمة علشان تاخد طعم الشواء ونشيل الأعواد الخشبية وتقدم بالهنا ودة شكلها من قريب
تعليقات
إرسال تعليق