هاشرح لكم طريقة عمل الديك الرومى او كما يسمى فى مناطق اخرى بالحبش او التركى
المقادير والمكونات
نحتاج الى ديك رومى على حسب الوزن المطلوب حسب الرغبة 6 او 7 كيلو
جزر
فلفل اخضر
كرفس
بصل
طماطم
ملح وفلفل
زبدة طرية وليس مذابة
كمية من البصل المضروب فى الخلاط مع كوب ماء و2 ليمونة (عصير بصل)
طريقة العمل
هنا دة شكل الديك
نحضر قارب فرن كبير يتسع للديك وندعك الزبدة بخلطة من الملح والفلفل والبابريكا وممكن تزودوا بهارات حسب رغبتكم والزبدة دى ندعك بيها الديك بين الجلد واللحم علشان تدى طراوة للحم ويبقى جوسى وحلو علاوة على لونه الذهبى
بالشكل دة وندعكه كمان من برة ونتبلة بالبهارات كويس نقطع الخضروات الى حلقات متوسطة وناخذ منها جزء ونضعة فى داخل الديك
مع فصين حبهان وورقة لورة ونغلفة كليا بالفويل او القصدير ونضعة عشر دقائق على نار البوتجاز من فوق ونكون مشغلين الفرن وسخن نشيله من على النار ونضعة فى الفرن يستوى وكل عشر دقائق نفتح الفويل وناخد من الصوص اللى فى القارب ونصبة على الديك وهكذا بياخد حوالى 2 ساعة فى الفرن على حسب وزنة وفى اخر ربع ساعة نشيل الفويل علشان يتحمر
تعليقات
إرسال تعليق