القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقة تحضير تورتة ورد بدقيق الاسبونج بالصور والتفصيل فى المنزل مطبخ منوس ننوس



المقادير
نصف كيلو دقيق اسبونج فانيليا
6 بيضات +فانيليا +عصرة نصف ليمونة
نصف كوب ماء عادى
معلقة كبيرة محسن جيل للكيك اذا توفر وممكن الاستغناء عنة
كمبوت خوخ للحشو
ومقدار من الكريم شانتى للتزين
طريقة العمل والتحضير
تكفى المقادير لصينية مقاس 26
نخفق البيض ويجب ان يكون فى حرارة المطبخ مع الفانيليا والليمون والماء والمحسن خفق بسيط

الى ان يصبح بهذا الشكل
نضيف الدقيق ونستمر فى الخفق لمدة لا تقل عن عشر دقائق الى ان يتضاعف حجمة ولونة يصبح فاتح بهذا الشكل
هنا انا بطنت الصينة بورق الزبدة ورفعتة من الجوانب بهذا الشكل لان الكيك بترتفع اكتر من مستوى الصينة
نصب الخليط بهذا الشكل
وتخبز فى فرن حارحوالى من نصف ساعة لساعة إلا ربع حسب الفرن الخاص بكى ودة شكلها بعد الخبز
بمنتهى السهولة ترفع بورق الزبدة نشيل الورق ونتركها تبرد تماما
نقسمها 3 طبقات لانها ماشاء الله مرتفعة بهذا الشكل
هى طرية جدا جدا لكن لو تحبوا تسقوها مفيش مشكلة نقاط بسيطة جدا من ماء الكمبوت او سفن او سيرب خفيف انا بفضل ماء الكمبوت او السفن
نضع كريم شانتى على الطبقة الاولى مع مكعبات خوخ وهكذا مع باقى الطبقات
لتصبح بهذا الشكل
نغلفها من الخارج بالكريم شانتى الابيض ومقدار الكريمة كان كالتالى
2كوب كريمة خام +كوب سكر بودرة +رشة فانيليا +كوب ماء مثلج ونستمر فى الخفق ولو حسيتى انها تقيلة زودى نقاط ماء وما تستعجليش عليها كل ما تخفقيها اكتر بتكون هشة واحلى ودة شكلها
هنا انا هزينها تزين بسيط خطوط باللون الاصفر والموف مع وردات بلدى بالكريمة باللون الموف بهذا الشكل
وتشكيل الوردات سبق وشرحتها بالتفصيل هنا
وليها فيديو على اليوتيوب بطريقة العمل
ها اى رايكم فى الشكل النهائى دة شكلها من فوق
مع تحياتى
منوس ننوس
منى عبد المنعم
طريقة تحضير تورتة ورد بدقيق الاسبونج بالصور والتفصيل فى المنزل مطبخ منوس ننوس

تعليقات