القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقة عمل تشيز كيك توفى على الساخن (بالفرن) بالصور للشيف منوس ننوس


المقادير 
للقاعدة
2 كوب بسكويت سادة مطحون ناعم
2 معلقة كبيرة زبدة مذابة
المقادير للطبقة العلوية
خليط الكريمة
نصف كوب بودرة حليب نيدو
كوب زبادى معيارى
نصف كوب سكر
3 بيضات +فانيليا
كوب ونصف تشيز جبنة كريمى او لبنى كيرى انا هنا استعملت لبنة كيرى
للطبقة العلوية
صوص توفى وصوص شيكولاتة
طريقة العمل
نخلط الزبدة المذابة مع البسكويت الى ان نحصل على خليط رملى


طبعا المفروض بنعملها فى صينة التشيز كيك بس انا بحب اعرض افكار مختلفة اذا لم تتوفر الصينة الخاصة ممكن بكل بساطة نبطن الصينة العادية بالفويل من الداخل كويس ونخلية طالع لبرة كويس بالشكل دة

بالشكل دة تغليف كامل نضع خليط البسكويت ونضغط علية بظهر المعلقة كويس جدا نكبسة كويس بالشكل دة

هنا نخلط اللبنة او الجبن الكريمى مع الزبادى والسكر

ثم الحليب البودر

ونخلط بالمضرب الى ان تختلط المكونات بهذا الشكل


ثم البيض والفانيليا

الى ان نحصل على خليط كريمى بهذا الشكل

نصب الخليط على البسكويت ونضع الصينية فى صنية اخرى حمام مائى
ملحوظة
علشان الصينية ما تعملش نوع اسود فى الفرن نضع مع الماء نصف ليمونة ومعلقة خل هاتطلع الصنية احلى مما دخلت

توضع فى الفرن حوالى ساعة إلا ربع (45 دقيقة) الى ان تتماسك الطبقة العلوية

نضع طبقة الكراميل

وانا هنا حبيت اعمل شكل مختلف بصوص الشيكولاتة عملت نقاط

وبعود خشبى همشى بشكل دائرى على النقاط نحصل على شكل قلوب

وبعدين انا زودت نقاط اصغر للزينة بالشكل دة

توضع فى الثلاجة ليلة كاملة قبل التقديم مش اقل من 12 ساعة ودى بالضبط طعم التشيز كيك المحلات ولما نيجى نطلعها من الصينة هانرفعها بالفويل بالشكل دة وهى باردة ومتماسكة ونشيل الفويل من الجوانب

وهنا شكلها من الداخل

ودى لما قطعت مثلث

تقدم بالف هنا
جربوها هاتعجبكم جدا
ان شاء الله بالف هنا
منوس ننوس
منى عبد المنعم
طريقة عمل المتدلعة أو تشيز كيك توفى على الساخن (بالفرن) بالصور للشيف منوس ننوس

تعليقات