القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقة عمل كنافة نابلسية سهلة بتشد بالصور والخطوات للشيف منوس ننوس


نوع من انواع الكنافة الشهيرة اللميز فيها لونها البرتقالى المحمر والجبنة
الاساسى فيها انها تتعمل بالجبنة النابلسية او ممكن العكاوى
لكن انا نظرا لان الجبنة مش متوفرة دايما عملتها بالموزاريلا
المفروض ننقع الجبن فى الماء لفترة ويفى للتخلص من اى ملح موجود فية
المقادير
نصف كيلو كنافة
لون اورانج غامق او احمر
كوب سمن
فزذق للتزين
نصف كيلو جبن عكاوى او نابسلى او موزاريلا
معلقة كبيرة سكر بودرة
شربات او شيرة
الطريقة
نكسر الكنافة ونفركها بالسكر

هنا انا دوبت اللون فى معلقتين ماء
وضيفتهم للكنافة مع السمن وفكرتها كويس لغاية ما تتشرب اللون
نحضر الصينة ونضع كل كمية الكنافة فيها ونضغطها كويس جدا
ثم نضع الجبنة انا استعملت موزاريلا فريش
ومفيش طبقة كنافة تانية هى طبقة واحدة وجبن ولما تستوى هانقلبها
الاصل انها تسوى على عين البوتجاز فوق
بس انا بصراحة حطيتها فى الفرن
لغاية ما اخدت لون بسيط من تحت والجبنة ساحت
نطلعها نقلبها مباشرة فى طبق التقديم وتسقى بالشربات وتزين وتقدم ساخنة
شكلها من جوة
بالف هنا
منوس ننوس
منى عبد المنعم
طريقة عمل كنافة نابلسية سهلة بتشد بالصور والخطوات للشيف منوس ننوس

تعليقات