القائمة الرئيسية

الصفحات

عمل تورتة البيتزا بالصور والخطوات فكرة جديدة للشيف منوس ننوس


عبارة عن بيتزا طبقات مع اى حشو تفضلونة هنا انا حشيتها سوسيس وزيتون وفلفل وجبنة موزاريلا وصوص مارجريتا
ولكم حرية الاختيار فى الحشوات
انا هنا استعملت عجينة العشر دقائق وهى كالتالى
المقادير
على مرحلتين
المرحلة الاولى
2كوب دقيق
2كوب الاربع ماء فاتروممكن خلط حليب عادى على ماء
معلقتين كبار خميرة فورية
معلقة كبيرة سكر
2 معلقة كبيرة حليب بودر
نخلط المقادير كلها على بعض نحصل على عجينة شبة سائلة نتركها تختمر يعنى تعمل فقاقيع كتير ثم نضيف اليها مقادير المرحلة الثانية وهى
3 كوب دقيق
ثلث كوب زيت
ملحوظة الدقيق ينخل مرتين اساسى جدا
ونعجنها كويس جدا ونقسمها 3 كرات متوسطة وكرة كبيرة بهذا الشكل

ونغطيها ونتركها تخمربهذا اشكل

هنا نحضر صينة عميقة يعنى ارتفاعها عالى وصوانى بيتزا قصيرة الحافة انا هنا عملت 3 قواعد مقاس 24 نفرد كل كرة على حدة ونضعها فى صنية مرشوشة دقيق فقط ونخرمها بالشكل دة
وهنا دة شكل الصوانى
ودى الصنية مرتفعة الحافة
نخبز ال3 قواعد من البيتزا بالشكل دة
هنا هما كدة استوا نجيب بقة الصنية المرتفعة ونبطنها كلها بورق الزبدة
وندهنها زيت ونحضر قاعدة من ال3 قواعد ونضعها فى قاع الصنية ثم ياقى العجينة الكرة الرابعة النية نفردها الى مستطيل بطول وعرض الصنية من الجوانب بالشكل دة
يبقى كدة الطبقات الداخلية مستوية تمام والطبقة الخارجية هى اللى لسة هتستوى تمام كدة نضع الحشو المفضل بالشكل دة
ثم الطبقة الثانية من العجين وحشو ثم الطبقة الثالثة والحشو النهائي بالشكل دة
ندخلها فرن حار حوالى نصف ساعة بالكتير دة بيكون شكلها
نرفعها من الصنية بورقة الزبدة لازم ورقة الزبيدة بالشكل دة وتقدم بالهنا
دة شكلها من الجوانب مستوية وتمام التمام ويفضل تقدم ساخنة جدا ودة شكلها من جوة بس كانت بردت شوية
وهنا وهى شريحة بس كانت برددت خالص وهى سخنة بقة الجبنة سايحة وتحفة
وتقدم بالف هنا مع تحياتى
منوس ننوس
منى عبد المنعم
عمل تورتة البيتزا بالصور والخطوات فكرة جديدة للشيف منوس ننوس

تعليقات