مربى البلح السمانى من اشهر المربات وليها كذا طريقة ممكن مفرومة وممكن كاملة ومحشية سودانى وممكن حلقات انا هنا عملتها مفرومة ندخل على الطريقة
كيلو بلح مقشر ومنزوع النوى
كيلو إلا ربع سكر
عصير 2 ليمونة
اعواد قرفة وقرنفل
معلقة كبيرة عسل جلوكوز
طريقة العمل
الاول هنا شكل البلح
نضع كمية السكر مع كمية البلح المفروم وعليها نفس الكمية ماء وعصير الليمون وعسل الجلوكوز طبعا انا هنا عملت حوالى 5 كيلو
وترفع على النار
طبعا بيطلع على الوش ريم ابيض نشيلة كل ما يطلع ملاحظين هنا ان لون المربى فاتح نخفض النار ونتركها تستوى كويس كل ما سيبناها على النار اكتر كل ما لونها احمر اكتر
وهنا دى اخر مرحلة لما توصل للون دة يبقى كدة تمام ولو لاقيناها لسة ما استوتش ممكن نزود ماء كمان ونختبرها بأننا نضع معلقة منها على طبق بارد لو لاقينها تقيلة يبقى كدة تمام هنا شكلها النهائي
ملاحظين تدرج اللون نتركها فى الحلة الى ان تبرد تماما ثم تعبأ فى برطمانات زجاج نظيفة ومعقمة وتقدم بالف هنا
مع تحياتى
منوس ننوس
منى عبد المنعم
تعليقات
إرسال تعليق