نوع من انواع البسكويت المالح ويشبة الى حد كبير الساليزونات المورقة الميل في
200 جرام زبدة مبردة
ثمن جبنة براميلى او استطبولى او شيدر اى نوع تفضلونة
صفار 2 بيضة
رشة بابريكا وزعتر ناشف
2 كوب ونصف دقيق حسب ما تاخد العجينة معاكى
معلقة كبيرة باكينج بودر
للتزين
جبنة رومى مبشورة وجبنة كريمى
لدهان الوجة
لبن رايب او بيضة مخفوقة
الطريقة
نخفق الزبدة مع الجبن ثم نضيف البيض والبابريكا والزعتر
ثم نضيف الدقيق والبودر لغاية ما تلم معاكى العجينة
بالشكل دة ممكن تحتاجى دقيق اكتر وممكن اقل حسب ما تلم معاكى العجينة
نبرد العجينة شوية
ثم نفردها بين طبقتين ورقة زبدة على رشة دقيق
نفردها بالنشابة الى حوالى سم واحد ونقطعها بالقطاعات الى اشكال حسب الرغبة انا قطعتها مثلثات
وترص فى صوانى وتدهن الوجة
ونرش جبنة وممكن حبة البركة حسب الرغبة وندخلة فرن حار مسخن مسبقا الى ان ياخد لون ذهبى حوالى ربع ساعة
شايفين شكلة بينتفخ وبيكون مورق ولذيذ جدا بالشكل دة
وهنا عند التقديم نزينة بالجبن الكريمى ومكعبات فلفل الوان التزين حسب الرغبة وتقدم بالف هنا مناسبة جدا للحفلات بالشكل دة
مع تحيــــاتي
منوس ننوس
منى جاد
تعليقات
إرسال تعليق