كورنيهات الكنافة او ما يسمى قراطيس الكنافة
نحتاج للعمل كنافة طازة لازم وليست مجمدة وتكون شعر طويلة مش متكسرة
هنا دة شكل الكنافة ...
اول ما نشتريها نرش عليها رشات ماء ونغطيها بمنشفة او فوطة علشان ما تنشفش واحنا بنشتغل بيها
هنا دة شكل الاقماع المعدن او الكورنية اللى هانلف علية الكنافة
هنا نبدا ندهن القمع بالفرشاة سمنة وناخد شريط من الكنافة ونلفها على القمع من الخارج بالشكل دة
ونرص الاقماع فى صنية قصيرة الحافة بهذا الشكل ونسخن سمنة كمية حلوة ونضعها على الاقماع
وندخلها فرن مش بتاخد وقت ولما تاخد اللون الذهبي نطلعها من الفرن وتسقي بالشربات او الشيرة ونشيل الاقماع وتحشي حسب الرغبة ممكن كريم شانتى مخفوق او باستري كريم او كاسترد حسب الرغبة وتزين بالمكسرات
وتقدم الهنا
مع تحياتى
منوس ننوس
منى جاد
تعليقات
إرسال تعليق