النهاردة يا زوارنا الكرام هنتعلم طريقة عمل تورتة فاكهة كيوى وخوخ باسبونج فانيليا والشرح هيكون بالصور والخطوات زى ما احنا متعودين وبإنتظار إستفساراتكم وآرائكم
نحتاج الى المكونات والمقادير التالية
نصف كيلو دقيق اسبونج
6 بيضات +فانيليا
نصف كوب ماء
طريقة العمل والتحضير
نضع كل المقادير مع بعضها
ونستمر فى الخفق مدة لا تقل عن ربع ساعة الى ان يصبح الخليط اسفنجى وهش بهذا الشكل
نبطن صنية فرن مقاس 26 بورق زبدة من تحت ومن الجوانب بهذا الشكل
نصب فية الخليط وندخلها فرن مسخن مسبقا حوالى نصف ساعة
تصبح بهذا الشكل
نترك الكيك يبرد تماما ثم يقسم الى 3 طبقات شايفين شكلها من جوة
نكون مجهزين كريم شانتى او اى حشو تحبوة ونضع طبقة كريمة ثم طبقة كيك وهكذا
نغلف الكيك بالكامل من الخارج بالكريم شانتى ونقطع الفاكهة الى شرائح رقيقة جدا ونرصها على الكيك حسب الرغبة
وهكذا الى ان ننتهى من التزين مفتوح حسب الرغبة ولما ننتهى من التزين نذوب جيلى تلميع ان وجد او جيلى بنكهة اناناس وندهن بية الفاكهة علشان تلمع وتقدم بالهنا
مع تحياتــــي
منوس ننوس
منى جــــاد
تعليقات
إرسال تعليق