القائمة الرئيسية

الصفحات

عمل بوريك مورق باللحمة المفرومة بطريقة سهلة بالصور والخطوات


اليوم جبت لكم طريقة من اسهل طرق البوريك باللحمة المفرومة وطعم رائع بجد
طبعا البوريك نوع من العجائن مشهور فى البلاد العربية مثل ليبيا
عمل بوريك مورق باللحمة المفرومة بطريقة سهلة بالصور والخطوات

ممكن يتحشى جبن وممكن لحم مفروم حسب الرغبة انا هنا حشيتة لحم مفروم
مناسب جدا فى وجبات العشاء
يشبة الفطير الى حد كبير ولكن طعم مختلف ندخل على المقادير

المقادير
كيلو دقيق
كوب زيت
كوب ونصف ماء
معلقة صغيرة ملح
معلقتين نشا ومعلقة زيت او زبدة للدهان
فقط لاغير
المقادير دى تكفي لعمل فطيرة تقريبا بحجم كف اليد مثل الصورة
كمية من اللحم المفروم حوالى كيلو إلا ربع او حسب الرغبة

طريقـة العمل
نضع الماء والزيت والملح

ونقلب جيدا يتحول الى اللون الابيض
ننخل الدقيق ونضيفة الى الخليط السائل ونبدأ العجن انا هنا استعملت العجان
ملاحظين العجينة طرية ولمت بس محتاجة رشة بسيطة دقيق وعجن زيادة
ملحوظة الطريقة دى مرنة يعنى مثلا لو حطيتى كمية الدقيق كلها واحتاجت رشة ماء مفيش مشكلة نزود او العكس لو احتاجت رشة دقيق نزود عادى خالص الى ان نحصل على عجينة طرية ومتماسكة ومعجونة بشكل ممتاز
نغطى العجين ونتركها فى الثلاجة ترتاح اقل شئ ساعة وممكن اكتر
هنا بعد ما العجينة ارتاحت
نخلط معلقتين النشا بالزيت او الزبدة بالشكل دة لكى نستعملة فى دهان العجينة بالضبط نفس فكرة السينابون
نفرد العجينة الى مستطيل كبير وندهنها بالخليط السابق
نلفها رول بالشكل دة
ونقطع الرول الى حلقات متوسطة حسب رغبتك فى حجم الفطيرة ونضع القطع فى زيت ونغلفها وندخلها الثلاجة تانى لمدة ساعة
وهنا اللحمة المفرومة المتعصجة بالبصل كمية وفيرة والملح والفلفل الاسمر فقط
 ثم ناخذ قطعة ونفردها على سطح املس طبعا هى هايكون فيها زيت
ونضع فيها كمية من اللحم المفروم حسب الرغبة ونطويها الى مستطيل بالشكل دة
وترص فى الصنية بدون دهان ويوضع سمسم على الوجة وندخلها فرن حار بتاخد حوالى نصف ساعة
عمل بوريك مورق باللحمة المفرومة بطريقة سهلة بالصور والخطوات
وتقدم بالهنا والشفا
تحيــاتى
منوس ننوس
بريك

تعليقات