القائمة الرئيسية

الصفحات

كريم كراميل بيتى كريمى جدا بالتفصيل والصور والخطوات مطبخ منوس ننوس

كريم كراميل بيتى كريمى جدا بالتفصيل والصور والخطوات مطبخ منوس ننوس

المقادير
2 كوب حليب
كوب كريمة سايلة
5 بيضات + فانيليا + عصرة ليمون او نقطة خل
كوب سكر للكراميل
2 معلقة كبيرة سكر وممكن استبدالها بمعلقتين لبن مكثف محلى


طريقة العمل
نضع السكر على النار يتكرمل ومانقلبوش ونخلى بالنا ما يتحرقش لما يسخن نخفض النار ولتسريع عملية الكرملة الافضل نستعمل سكر بودرة ناعم

بالشكل دة

هنا صبيتة فى القالب بالشكل دة
نسخن الحليب والكريمة مع بعض مجرد تسخين وليس غليان ثم نخفق البيض مع الفانليا والليمون والسكر او الحليب المكثف المحلى نضربهم مع بعض بالمضرب اليدوي

ناخد قليل من الحليب ونضيفة لخليط البيض وهكذا الى ان ننتهى بالشكل دة

هنا بقة فى حاجة انا عملتها ولكنها اختيارى لاحظت ان اللون باهت ضفت قطرات من اللون الاصفر ملون طعام جيل 

طبعا ملاحظين فرق اللون لكن طبعا ممكن نستغنى عن الخطوة بتاعت اللون عادى جدا ونكتفي بلونة الطبيعى
هنا الصنية نصب الخليط فيها بعد ما نصفية

ونضع الصنية فى صنية اخرى اكبر منها لاننا هنسويه على حمام مائي فى الفرن
نضع كمية من الماء فى الصنية الكبيرة مع فص ليمون ومعلقة خل علشان الصنية تبقى لامعة ولا تسود من الغليان وخصوصا لو الومنيوم بس نخلى بالنا الماء يكون لمنتصف قالب الكريم كراميل فقط ويكون ماء مغلى طبعا
ياخد حوالى نصف ساعة الى ساعة الاربع
نطلعة من الفرن ونتركة يبرد تماما ثم يوضع فى الثلاجة يتماسك ويبرد
ويقدم بالهنا هنا شكلة من جوة كريمى جدا

وهنا الشكل النهائي ويقدم بالهنا
مع تحيـــاتى
منوس ننوس
منى جاد

تعليقات