المقادير
2 كوب حليب
كوب كريمة سايلة
5 بيضات + فانيليا + عصرة ليمون او نقطة خل
كوب سكر للكراميل
2 معلقة كبيرة سكر وممكن استبدالها بمعلقتين لبن مكثف محلى
نضع السكر على النار يتكرمل ومانقلبوش ونخلى بالنا ما يتحرقش لما يسخن نخفض النار ولتسريع عملية الكرملة الافضل نستعمل سكر بودرة ناعم
هنا صبيتة فى القالب بالشكل دة
نسخن الحليب والكريمة مع بعض مجرد تسخين وليس غليان ثم نخفق البيض مع الفانليا والليمون والسكر او الحليب المكثف المحلى نضربهم مع بعض بالمضرب اليدوي
هنا بقة فى حاجة انا عملتها ولكنها اختيارى لاحظت ان اللون باهت ضفت قطرات من اللون الاصفر ملون طعام جيل
طبعا ملاحظين فرق اللون لكن طبعا ممكن نستغنى عن الخطوة بتاعت اللون عادى جدا ونكتفي بلونة الطبيعى
هنا الصنية نصب الخليط فيها بعد ما نصفية
ونضع الصنية فى صنية اخرى اكبر منها لاننا هنسويه على حمام مائي فى الفرن
نضع كمية من الماء فى الصنية الكبيرة مع فص ليمون ومعلقة خل علشان الصنية تبقى لامعة ولا تسود من الغليان وخصوصا لو الومنيوم بس نخلى بالنا الماء يكون لمنتصف قالب الكريم كراميل فقط ويكون ماء مغلى طبعا
ياخد حوالى نصف ساعة الى ساعة الاربع
نطلعة من الفرن ونتركة يبرد تماما ثم يوضع فى الثلاجة يتماسك ويبرد
ويقدم بالهنا هنا شكلة من جوة كريمى جدا
تعليقات
إرسال تعليق