القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقة تحضير برتزل هوت دوج فى المنزل بالصور

نوع من انواع المعجنات المحببة لدى كتير من الاطفال والكبار
تقدم كا افطار لذيذ او عشاء مع بطاطس وصوص جبنة
ننتقل للوصفة
هنا المقادير كبيرة ممكن تقسم الى نصفين وممكن بنفس العجينة نعمل مينى بيتزا او فطائر محشية بالجبن مثلا العجينة مرنة وتستخدم لاغراض كتيرة

المقادير
5 كوب دقيق
2 كوب ماء
بيضة
2 معلقة صغيرة سكر
2 معلقة كبيرة حليب بودر
2 معلقة صغيرة خميرة فورية
ربع معلقة صغيرة ملح
ثلث كوب زيت
هوت دوج او سوسيس يقلب فة معلقتين زيت على النار نصف سواء

طريقة العجين
ناخذ من المقدار 2 كوب دقيق ونضع علية كل المقادير الجافة الخميرة والسكر والحليب البودر والملح ونقلبهم ثم نضع مقدار الماء ونقلبها جيدا نحصل على خليط شبة سائل يترك ربع ساعة الى ان يقوم بعمل فقاعات بمعنى يختمر
ثم نضيف الية البيضة والزيت وباقى الدقيق ال 3 اكواب ونعجن جيدا اذا احتاج رشة دقيق كمان لضبط العجينة حتى لا تلتصق مفيش مشكلة نضيف مش هتاثر عليها خالص نغطى العجين ويترك جانبا الى ان يختمر
هنا شكل العجين بعد الخمر
عجينة ممتازة
نفرد العجين على دقيق الى مستطيل كبير ونقسمة الى مستطيلات اصغر بطول قطعة الهوت دوج او السوسيس
بالشكل دة ناخذ مستطيل وبعجلة البيتزا نعمل فتحتات متوازية فى طرف المستطيل بدون ما نوصل للنهاية بالشكل دة
ناخذ الهوت دوج او السوسيس انا هنا عملته بالسوسيس دة كان المتوفر و لأنه حجم صغير حطيت 2 مع بعض بالشكل دة على الجزء الغير متشرح
بالشكل دة ونلف العجين بخفة انا هنا عكست المستطيل معلش الصورة بالعكس
لنحصل على الشكل دة
يرص فى صنية فرن مدهونة قليل زيت ويدهن الوجة ممكن بالحليب والبيض لكن انا لا افضلة بدهن بخليط لبن رايب مع معلقة كاتشب ويرش بالسمسم وندخلة الفرن
حوالى من عشر دقائق الى ربع ساعة بالكتير طبعا فرن مسخن مسبقا وعلى درجة حرارة عالية والرف الاوسط وتقدم مع صوص جبنة والمايونيز والبطاطس والكاتشب وبالهنا
مع تحيـاتى
منوس ننوس
منى جـاد
طريقة تحضير برتزل هوت دوج فى المنزل بالصور

تعليقات